Αφιερωμένο στην μνήμη του πολυαγαπημένου μας γιου Φίλιππου Ροδιτάκη

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε στην μνήμη του πολυαγαπημένου μας γιου Φίλιππου. Το μωρό μας γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 2012, ώρα 03.05 τα ξημερώματα με καισαρική τομή στο μαιευτήριο Έλενας Βενιζέλου από τον αξιόλογο μαιευτήρα γυναικολόγο Παναγιώτη Παπαδή. Στη ζωή έφερε μαζί του και έναν σπάνιο όγκο, τον οποίο δεν γνωρίζαμε. Βρεφικό γιγαντιαίο αιμμαγγειοενδοθηλίωμα ήπατος, με βασική επιπλοκή το σύνδρομο Kasabach Merritt(θρομβοπενία). Το μωρό μας μετά από 4 μήνες και 18 ημέρες συνεχόμενης Μάχης δικής του και του Σπουδαίου Προσωπικού του τμήματος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών Νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη & Αγλαϊας Κυριακού, αφού κατάφερε να επιβιώσει από Πολυοργανική ανεπάρκεια, Ενδοτραχειακή Διασωλήνωση, Καρδιακή υπερτροφία, Νοσοκομειακές λοιμώξεις, Σηψαιμία, σχήμα Χημειοθεραπευτικό, περιφερειακή Νευροπάθεια, Καρδιακές Ανακοπές, Ηπατικό Εμβολισμό και πολύωρο Χειρουργείο αφαίρεσης του Θανατηφόρου Ηπατικού όγκου από τον εξαιρετικό χειρούργο Ευστάθιο Αντωνίου, καθώς και την Β' Χειρουργική του νοσοκομείου Παίδων.. Αποφάσισε να μην πολεμήσει άλλο.. με αξιοπρέπεια και δύναμη στις 25 Δεκεμβρίου ώρα 04.05 τα ξημερώματα το λουλούδι μας κατέληξε από καρδιακή ανακοπή..

Έφυγε στην ΑΓΚΑΛΙΑ των ΓΟΝΙΩΝ του.. Mε την απεριόριστη ΦΡΟΝΤΙΔΑ και ΑΓΑΠΗ που έδωσαν όχι μόνο το τελευταίο βράδυ αλλά καθημερινά για 4 μήνες και 18 ημέρες, με Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί στην ζωή, των αγαπημένων του ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ Νεογνολόγων του τμήματος, Αγγελικής Νίκας & Σουζάνας Τάντρος και των νοσηλευτριών της νυχτερινής βάρδιας τα καταπληκτικά αυτά κορίτσια της μονάδας που ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΑΝ πάντα σε κάθε δοκιμασία τον Πολύτιμο μας Φίλιππο, τις Ευχαριστούμε και τις Αγαπάμε αληθινά. Ευχαριστούμε τους διευθυντές Ιωάννη Καπετανάκη, Στέφανο Κεχαγιά, Μαρία Παπαδημητρίου. Τις υπέροχες παιδιάτρους Έφη Χαραχούσου, Κατερινά Γαροπούλου, Κατερίνα Κουμπαρέλου, τις ειδικεύομενες παιδιάτρους Σωτηρία Παναγάκου, Στέλλα Βορρέ, Μαρία Χολή, Λένα Λεζέ που παρείχαν τεράστια βοήθεια στην μητέρα του Φίλιππου.. τον ογκολόγο Απόστολο Πουρτσίδη, τον διευθυντή επεμβατικής ακτινολογίας Μιχαήλ Γλυνό του νοσοκομείου Υγεία, το Μητέρα, τους ψυχολόγους του νοσοκομείου, τη Βασιλική Καραμητοπούλου, τους φυσικοθεραυπευτές, την Β' Χειρουργική, τους υπερηχολόγους Μαρίνα Βακάκη και Γεώργιο Καραποστολάκη, την αιμοδοσία, το καρδιολογικό και νεφρολογικό τμήμα, τον σύλλογο "η ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού" και την ΜΕΡΙΜΝΑ, την Όλγα Μεταλληνού που μας φροντίζει ψυχολογικά από την μέρα που ταξίδεψε ο Άγγελος μας..

Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε για να τιμήσουμε και να μη ξεχάσουμε ποτέ τον Αγώνα και το Πείσμα του Φίλιππου για την Ζωή.. για να γίνει Φωτεινό Παράδειγμα σε όλους μας ο γιγάντιος αγώνας του παιδιού με το Θάνατο και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών Αγλαϊας Κυριακού. Σκοπός αυτής της σελίδας είναι να καταφέρουμε να προσφέρουμε Ψυχική Στήριξη σε Πενθούντες Γονείς, έστω μέσα από εδώ να μην νοιώθουμε μόνοι σ'αυτό το δύσκολο ταξίδι. Ο Θρήνος για το Παιδί δεν κρύβεται, δεν καλύπτεται. Πενθούμε, γιατί αγαπάμε. Ο Δεσμός μεταξύ Γονέα και Παιδιού είναι άρρηκτος, ο πόνος που πηγάζει από την απώλεια του, είναι ανείπωτος και μακροχρόνιος, ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και ας μεταμορφώσουμε τον πόνο μας σε βοήθεια και αγάπη για τον συνάνθρωπο που Θρηνεί. Ενωμένοι θα περάσουμε την αντίπερα όχθη.

Ευχαριστούμε την οικογένεια μας και τους φίλους μας για την πολύτιμη προσφορά αίματος που έκαναν.. Παρόλο που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Φίλιππο μας.. τον αγάπησαν μέσα από Εμάς..Τους γονείς μας που στέκονται κάθε μέρα δίπλα μας, στην δύσκολη συνέχεια της ζωής μας λόγω της απώλειας του παιδιού. Μα πιο πολύ τον ΘΕΟ που μας Ευλόγισε με αυτό το παιδί έστω για τόσο λίγο.. για να μας διδάξει κυρίως την ΑΓΑΠΗ ΑΝΕΥ ΌΡΩΝ και ΔΙΧΩΣ ΌΡΙΑ.. Μονάχα Εκείνος ξέρει το Γιατί.. Φτάσαμε πολύ κοντά για να μπορέσουμε να γίνουμε και εμείς μια "Φυσιολογική" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Θα είμαστε γενναίοι και δυνατοί όπως μας έμαθες εσύ Φίλιππε.. Μέχρι να συναντηθούμε ξανά αγάπη μου ο Θεός θα σε κρατάει στην αγκαλιά Του..

Μαζί θα Ζήσουμε Για Πάντα..

Σ'αγαπώ..

Αφιερωμένο στην μνήμη του πολυαγαπημένου μας γιου Φίλιππου Ροδιτάκη

Read Notification