Άδεια αγκαλιά

Ελευθερία, 7/9/2013
Άδεια αγκαλιά

Κανένας γονιός δεν προετοιμάζεται για τον θάνατο του παιδιού του..
Καμιά μητέρα δεν κρατάει στην κοιλιά της 9 μήνες ένα μωρό, για να το δει να φεύγει από αυτή την ζωή πριν από εκείνη. Δεν σε προετοιμάζει κανείς ότι θα προσφέρεις έναν άγγελο στον ουρανό.

Ο θάνατος ενός παιδιού σε όλους τους πολιτισμούς θεωρείται μια αντιστροφή του φυσιολογικού βιολογικού κύκλου, δεν υπάρχει λέξη ανάλογη με την λέξη ορφανός ή χήρος, για να κατανομάσει τους γονείς που πενθούν τον θάνατο του παιδιού τους.Το κενό είναι τεράστιο. Δεν καλύπτεται και δεν αντικαθίσταται από κανένα άλλο παιδί.
Οι γονείς θα δεχτούν ότι τους συνέβη, μαθαίνουν να δέχονται τον πόνο και να τον αντέχουν, μέχρι να καταφέρουν να τον ξεπεράσουν.

Κανένας δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι πραγματικά περνάει ο γονιός που θρηνεί το παιδί του, οι περισσότεροι θα πουν πως πρέπει να ξεχάσεις το παιδί και να συνεχίσεις, να κρύψεις τις φωτογραφίες, να πετάξεις τα πράγματα του, να κάνεις άλλο παιδί. Θα κάνουν σχόλια που το πιο πιθανόν είναι να σε επιβαρύνουν και όχι να σε στηρίξουν.

Οι ομάδες στήριξης ή αυτοβοήθειας είναι η πιο ασφαλής λύση για να μπορέσουν οι γονείς που έχασαν ένα παιδί να μοιραστούν τα συναισθήματα τους με ανθρώπους που έχουν περάσει τα ίδια και τους συμπονούν αληθινά.
Εμείς οι γονείς του Φίλιππου είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε γονείς που έχασαν το παιδί τους.

Ο γιος μας θα είναι για πάντα ζωντανός μέσα από την αγάπη.

Ας είμαστε ενωμένοι για να βρούμε ελπίδα και γαλήνη στην ζωή μας μετά από ένα τέτοιο χτύπημα.

 

Πηγή:Χορχέ Μπουκάι '' Ο δρόμος των δακρύων ''

Read Notification