Υποσχέσεις

Ελευθερία, 12/6/2014
Υποσχέσεις

Αγαπημένε μου Φίλιππε,

Χθες το βράδυ, ήρθες  στο όνειρο μου.
Ήθελα να παγώσω τον χρόνο και να μείνουμε έτσι αγκαλιασμένοι και γαλήνιοι για μια ζωή.. Γέμισες με αγάπη και ανακούφιση την ψυχή μου.
Ήσουν αλλιώτικος.. Μεγάλωσες πολύ γιε μου.. Μα η καρδιά μου σε αναγνώρισε και έτρεξα να σε γλυκοφιλήσω. Εικοσιδύο μηνών θα ήσουν αν ζούσες..

Είχα τόσα να σου πω.. Τόσα να σε ρωτήσω. Δεν τα κατάφερα, παρά μόνο Αγάπη μου, Σ'αγαπώ.. Πόσο μας λείπεις!! Μονάχα αυτές οι λέξεις έβγαιναν από το στόμα μου γεμίζοντας φιλιά το λαιμουδάκι σου!!
Ήθελες και εσύ κάτι να μου πεις.. Μα δεν μπορούσες να μου μιλήσεις... Νοιώθω πως ήθελες να με καθησυχάσεις.. Να μου πεις πως όλα θα πάνε καλά, να πάψω να φοβάμαι. Ίσως μέσα στη πλάνη αυτή, να μου ψιθύρισες χωρίς φωνή.. Πως είσαι ακόμα μαζί μας.. Πόσο και εσύ μας αγαπάς.. Πόσο και εμείς σου λείπουμε.. 
Είσαι ακόμα ένα τόσο όμορφο μωρό.. και έτσι θα μείνεις για Πάντα.. ο Αιώνιος Άγγελος μου!!

Ο χρόνος κυλά, οι μέρες μας πια είναι γλυκόπικρες. Η απόσταση μεγαλώνει.. Η ζωή μας αλλάζει, μα πολεμάω με την φτωχή, ανίκανη φαντασία μου να βαστήξω ακλόνητη την ομορφιά σου. Φοβάμαι πως με τα χρόνια η λογική μου θα ζωντανεύει την μορφή σου μονάχα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, που σε τράβαγε ο μπαμπάς σου στην μονάδα.
Πόσο το μισώ αυτό!! Πόσο θα ήθελα να σε φέρω πίσω!!

Κάπου διάβασα τον πανέμορφο λογισμό κάποιας θρηνούσας μητέρας. Τα λόγια της μίλησαν μέσα μου, με ενέπνευσαν και στα εναποθέτω, δίνοντας σου και εγώ με την σειρά μου τις δικές μου υποσχέσεις.

Γλυκό μου παιδί.. Αφού δεν μπορούμε να γεράσουμε μαζί σε αυτήν την γη.. Σου υπόσχομαι πως θα ζήσω μια ζωή και για τους δυο μας. Θα γίνω η φωνή σου και κάθε μέρα θα θυμάμαι να προσφέρω αγάπη και καλοσύνη στους γύρω μου. Έτσι θα σε τιμήσω.. Μέχρι και το τέλος μου!!
Τα Χριστούγεννα που έφυγες από την ζωή.. Ούρλιαζα γιατί? Έχασα τα πάντα!! Η καρδιά μου έσπασε στα δυο. Η ζωή μας δεν θα ήταν ίδια ποτέ ξανά. Έλεγα Θεέ μου.. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το παιδί μου.. Δεν θα αντέξω αυτόν τον πόνο.. Δεν μπορώ να δώσω αυτόν τον αγώνα!!!

Μα ο Θεός με πήρε από το χέρι και μου έδειξε πως μια μέρα μαζί θα ζήσουμε Για Πάντα.. Θα ταξιδεύουμε στους ίδιους ουρανούς.. Επιτέλους αυτός ο πόνος θα σβηστεί!! Μόλις αντικρύσω το λαμπερό προσωπάκι σου, εκεί στα αστέρια!! Αυτό το όνειρο θα βγει αληθινό!!! Υπόσχομαι να μην πάψω να το πιστεύω.. Οτιδήποτε και αν μας φέρει η ζωή!!
Μέχρι να έρθει αυτή η γλυκιά ψυχική αντάμωση, σου υπόσχομαι.. Πως θα είμαι πάντα η μητέρα σου και εσύ θα είσαι πάντα ο πρώτος μου γιος. Θα μιλάω πάντα για εσένα με θαυμασμό, η ζωή σου αν και τόσο μικρή τόσο σπουδαία!! Μας σημάδεψες όλους!!

Υπόσχομαι, πως θα ωριμάσω σαν μητέρα και θα προσπαθώ να κάνω πάντα το καλύτερο για τον μικρό σου αδερφό που πριν από λίγες μέρες ήρθε στην ζωή!! Μας έστειλες ένα ουράνιο τόξο!! Η χαρά μας είναι αφάνταστη!! Σ'ευχαριστούμε!!
Ο Μιχαήλ.. Δεν θα γνωρίσει, δεν θα αγκαλιάσει, δεν θα παίξει ποτέ, αλλά θα μάθει ποιος ήταν ο μεγάλος του αδερφός και πόσο σημαντικό αντίκτυπο είχε η ζωή του σε αυτόν τον λίγο χρόνο που είχε για να ζήσει.. Να είσαι βέβαιος!!
Ο αδερφούλης σου είναι μοναδικός.. Απλά υπέροχος!! Αλλά νομίζω πως το ξέρεις ήδη αυτό.. Νοιώθουμε τόσο ευλογημένοι και τυχεροί που τον έχουμε.

Παιδί μου.. Σου υπόσχομαι πως πάντα θα ζεις μέσα μας. Κανένας δεν πρόκειται να σε αντικαταστήσει στις καρδιές μας. Στις οικογενειακές φωτογραφίες, στις γιορτές,στις επετείους.. Κάθε μέρα.. Στην πιο μεγάλη και στη πιο μικρή στιγμή μας εσύ Φίλιππε θα είσαι παντού.. Γύρω μας...Να φωτίζεις τις μέρες μας.. Να δίνεις δύναμη στις ζωές μας.. Για όσο ζούμε θα σε θρηνούμε.. Δεν θα αποδεχτούμε ποτέ αυτόν τον άδικο και σκληρό αποχωρισμό μας.. Πάντα θα μας λείπεις και θα σε αναζητάμε!!!

Σου υπόσχομαι γιε μου, πως θα σ'αγαπώ για πάντα.. Για Πάντα.. Για Πάντα.. Εμείς θα είμαστε Ένα!!

 

Read Notification