Μέχρι να σε ξαναβρώ

Ελευθερία, 7/8/2014
Μέχρι να σε ξαναβρώ

Αγαπημένε μου Φίλιππε,

Σήμερα στα γενέθλια σου θα σου μιλήσω για το πως θα ήμασταν αν ήσουν εδώ μαζί μας..

Δεν είσαι όμως.. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ρίξω ούτε ένα δάκρυ εκεί στο κουνάκι που κοιμάσαι, γιατί απλά δεν βρίσκεσαι εκεί.. Παρά θα στείλω με τον άνεμο τα δάκρυα μου εκεί στα ουράνια που κατοικεί η όμορφη ψυχή σου.. Εκεί που με περιμένεις.. Εκεί που μια μέρα θα είμαστε και πάλι μαζί!!

Θα γινόσουν δυο χρονών γιε μου. Μακάρι να είχα μια φωτογραφία σου να δω πως είσαι.. Φαντάζομαι πως παίζεις σε δρόμους από χρυσάφι.. Έχεις για παρέα σου και άλλα αγγελούδια που χάθηκαν και εκείνα τόσο άδικα και τόσο νωρίς.. Αγκαλιάζεις τα σύννεφα για μαξιλάρι.. Ταξιδεύεις σε κόσμους σπουδαίους και μαγικούς!! Άραγε σου λείπει η μαμά σου; Με αναζητάς καθόλου;  Όπως εγώ.. Αυτά μάλλον είναι γήινα συναισθήματα μιας και δεν υπάρχουν στεναχώριες στον παράδεισο. Ο Χριστούλης σου κρατάει το χέρι και σε κάνει πολύ ευτιχισμένο.. Είμαι σίγουρη πως έχεις όλα αυτά που χρειάζεσαι. Έχω τόσες ερωτήσεις και μια μέρα θα στις κάνω!! 

Σε σκέφτομαι και μου λείπεις κάθε μέρα.. Αναρωτιέμαι πως θα ήταν η ζωή μας αν ήσουν ζωντανός.. Αν ήσουν σήμερα εδώ στα γενέθλια σου θα σου ευχόμασταν με τον μπαμπά και τον μικρό σου αδερφούλη πρωί πρωί χρόνια πολλά δίνοντας σου πολλές σφιχτές αγκαλιές και αμέτρητα φιλιά στο λαιμουδάκι σου που τόσο απολαμβάνεις!! Θα ακούγαμε μουσική και θα σου χαρίζαμε εμείς τα πρώτα δώρα της ημέρας. Θα σου έλεγα για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικός είσαι για εμένα..Πόσο άλλαξες την ζωή μου την ημέρα που γεννήθηκες.. Μέχρι να σε βρω.. Δεν γνώριζα την αγάπη..Την αγάπη δίχως όρια!! Στα μάτια τα δικά σου και του αδερφού σου είδα όλο το νόημα της ζωής!! Αυτά που μου έδωσες αυτούς τους λίγους μήνες που έζησες με καθόρισαν.. Μ' έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα.. Δεν θα σε άλλαζα ποτέ και ας γνώριζα πόσο πόνο θα βιώσω μαζί σου..

Αν ήσουν εδώ σήμερα ο μπαμπάς σου θα σε πήγαινε την αγαπημένη σου βόλτα, μέχρι να ετοιμάσω εγώ την μεγάλη γιορτή που θα είχαμε στο σπίτι μας. Θα σε τράβαγε πολλές φωτογραφίες και βίντεο, θα σου δίναμε ν' αγκαλιάσεις τον μικρό Μιχαήλ μιας και έγινε και εκείνος δυο μηνών και δεν φοβόμαστε πια μην το πληγώσεις κατά λάθος από την τόση αγάπη σου. Αν ήσουν εδώ μαζί μας, το σπίτι μας θα έσφυζε από γέλια και χαρές. Η αγκαλιά μου θα ήταν γεμάτη κρατώντας και τα δυο παιδιά μου στα χέρια μου.Τα κουράγια μου θα ήταν μεγαλύτερα και οι φόβοι δεν θα με νικούσαν ποτέ.. Δεν θα ζούσα μέσα στα γιατί και τις νύχτες θα κοιμόμουν ήσυχη.. Χωρίς εφιάλτες.. Δίχως να έχω στο νου μου την εικόνα των δακρύων στα μάτια σου που φώναζαν πόσο πολύ θέλεις να ζήσεις!! Πόσο πάλεψες παιδί μου.. Με όλες τις δυνάμεις σου. Πόσο λίγη νοιώθω που δεν κατάφερα να σου δώσω την ζωή που σου άξιζε!! Ποτέ δεν θα ξεπεράσω αυτήν μου την αποτυχία. Ποτέ δεν θα ξεχάσω πόσο υπέφερες!! Στάθηκες τόσο γενναίος.. τόσο δυνατός αγάπη μου!!

Αβοήθητος νοιώθεις μπροστά στο μοιραίο.. Στο θάνατο του μικρού σου μωρού.. Μέσα σε λίγα λεπτά όλα τέλειωσαν!! Σε χάσαμε!! Κανένας γονιός να μην περπατήσει αυτόν τον δρόμο.. Να μην ανέβει αυτόν τον γολγοθά!! Είναι τόσο οδυνηρή η απουσία σου.. Η σιωπή της φωνής σου.. Εκκωφαντική!! Αν ήσουν εδώ θα γιορτάζαμε αληθινά τα γενέθλια σου.. Στην φαντασία μου θα είχα άλλα όνειρα και όχι πως να συναντήσω το χαμένο μου παιδί.

Αν ήσουν εδώ σήμερα.. θα έβλεπες πόσο χαμογελαστός είναι ο αδερφός σου. Κάθε πρωί μας ξυπνάει με χαμόγελα!!! Μαζί του έφερε χαρά και ελπίδα στο σπίτι μας. Παρόλο το ρίσκο του να χάσουμε.. Επενδύσαμε ο μπαμπάς σου και εγώ στο ν'αγαπήσουμε ξανά. Παρόλο τους φόβους.. Διαλέξαμε και πάλι την αγάπη. Ο Μιχαήλ ήρθε σαν δώρο για εμάς. Δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω του... Είμαστε βέβαιοι ότι έρχεται από ψηλά.. Το αισθανόμαστε πως μας προσέχεις..

Αγαπημένε μου Φίλιππε.. Με δίδαξες τόσα πολλά.. Να παλεύω δίχως όρια, ν' αγαπάω δίχως τέλος.. Σ'ευχαριστώ που διάλεξες εμένα για μητέρα σου!! Άγγελε μου.. Δεν μπόρεσα να σε κρατήσω κοντά μου.. Κάθε μέρα εύχομαι να ήσουν εδώ και θα το εύχομαι μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής μου!!

Σ'αγαπώ παντοτινά.. Ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να μας χωρίσει!!

Μέχρι να σε ξαναβρώ..

Καλό παράδεισο γιε μου!!

Read Notification